Lyssna på sidan Lyssna

Efter vattenskadan – ny lokal funnen för Sörgårdens barn

Publicerad:

PRESSMEDDELANDE: En avdelning på Sörgårdens förskola i Sävsjös drabbades av en omfattande vattenskada vid månadsskiftet. Nu har en lämplig ersättningslokal hittats.

En småbarnsavdelning på Sörgårdens förskola i centrala Sävsjö stängdes för ett par veckor sedan efter att man upptäckt en omfattande vattenskada i lokalerna. I väntan på lämpliga ersättningslokaler flyttade barnen tillfälligt in hos övriga avdelningar på förskolan. Med tanke på att renoveringsarbetet väntas bli omfattande och ta cirka fyra månader, har barn- och utbildningsförvaltningen sett det som nödvändigt att finna en lämplig ersättningslokal. Förvaltningsledning, upphandlare, miljöchef, fastighetsförvaltaren Sävebo, fackliga representanter med flera har sedan dess samverkat i tät dialog för att snabbast möjligt hitta en lämplig ersättningslokal i centrala Sävsjö.

– Aspias före detta kontorslokaler på Djurgårdsgatan 8 i Sävsjö dök tidigt upp som ett intressant alternativ. I helgen fick vi kontakt med ägaren i Österrike och hon gav klartecken att hyra hela fastigheten. Myndighetsförvaltningen har agerat snabbt och nu gett nödvändiga tillstånd att använda lokalen, säger Irén Hjalte, rektor för Sörgårdens förskola.

I och med detta kan verksamheten ta lokalen i drift med start på måndag den 18 november. Personal och berörda vårdnadshavare har informerats löpande om processen.

Vid frågor kontakta:
Irén Hjalte, rektor, 0382-153 05, iren.hjalte@savsjo.se