Lyssna på sidan Lyssna

Sävsjö kommun tar sig an Agenda 2030

Publicerad:

Sävsjö kommun är en av de 90 kommuner och regioner som har antagits i Svenska FN-förbundets och SKL:s gemensamma projekt Glokala Sverige. Projektet handlar om att arbeta med Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling i kommuner och regioner i hela Sverige.

Projektet Glokala Sverige – Agenda 2030 i kommuner, landsting och regioner har antagit 90 nya kommuner och regioner som erbjuds att vara med i projektet under 2019. Sävsjö kommun är en av dem.

– Det är väldigt glädjande att få ta del av projektet Glokala Sverige. Precis som många andra kommuner ligger vi i startgroparna med Agenda 2030-arbetet och det här blir en välbehövlig hjälp på vägen, säger Veronika Johannson, miljö- och hållbarhetsstrateg i Sävsjö kommun.

Som projektdeltagare kommer kommunen att få ta del av utbildningsinsatser lokalt, med föreläsningar, diskussioner och workshops. Kommunen kommer också kunna ta del av webbutbildning, nyhetsbrev, filmer och annat arbetsmaterial. Dessutom planeras en nationell konferens inom ramen för projektet för att bidra till gemensamt lärande och ökat engagemang.

– Tack vare att det är så många och olika typer av kommuner och regioner som deltar hoppas vi att projektet ska skapa breda erfarenheter som kan underlätta för fler att arbeta med Agenda 2030, säger Vesna Jovic, vd på SKL.

Glokala Sverige är ett treårigt utbildnings- och kommunikationsprojekt som drivs av Svenska FN-förbundet och Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, med stöd av Sida.

Mer om projektet finns på fn.se/glokalasverige. Där finns också en förteckning över samtliga antagna kommuner och regioner.

För frågor som rör projektet kontakta Svenska FN-förbundet.

Kontaktperson Sävsjö kommun, Veronika Johansson, 0382-154 16

Kontaktperson Svenska FN-förbundet: Pekka Johansson, pressekreterare, tel 073-374 62 84

Kontaktperson Sveriges Kommuner och Landsting, SKL: Kerstin Blom-Bokliden, miljöexpert, tel 070-606 41 93