Lyssna på sidan Lyssna

Fortsatt skadegörelse på lekparker och Tunneltorget

Publicerad:

Under veckan har återigen åverkan gjorts på lekparker i Sävsjö kommun. Dessutom har dekorationen i gångtunneln vid Tunneltorget blivit sönderslagen.

Det var för några veckor sedan som glaset på de upplysta tavlorna med bilder över gamla Sävsjö blev krossade första gången. Natten till torsdagen upprepades skadegörelsen och båda händelserna är nu polisanmälda.

– Vi tycker att det här känns jättetråkigt. Tunneltorgets nya gestaltning har uppskattats av många. Att reparera en skadegörelse kostar mycket pengar och kan i sin tur betyda att vi får dra in på andra, trevligare saker i staden. Vi kommer att reparera en gång, men upprepas skadegörelsen måste vi kanske ta ned utsmyckningen, säger Planerings- och utvecklingschef Kristin Nilsdotter Isaksson.

Den skadegörelse på lekparker som Sävsjö kommun rapporterade om i förra veckan har återupprepats. Denna gång var det en lekpark i Vrigstad och en lekpark vid Vallsjöskolan som drabbades. Även denna gång rörde det sig om skruvar som lossats på gungor.

Sävsjö kommun fortsätter nu att uppmana allmänheten om försiktighet, om att hålla ögon och öron öppna och om att prata om det inträffade.

Kontakta gärna kommunens växel: 0382-152 00

Läs också Skadegörelse på lekparker – ber allmänheten om hjälp

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.