Lyssna på sidan Lyssna

BU-nämnden vill ha kvar högstadiet på Rörviks skola

Publicerad:

PRESSMEDDELANDE: Efter att ha tagit del av den egna förvaltningens utredning om att flytta högstadiet från Rörvik till Sävsjö, beslutade barn- och utbildningsnämnden idag, den 5 juni, att högstadiet ska vara kvar i Rörvik.

Kommunstyrelsen gav i början av april i uppdrag till barn- och utbildningsnämnden att se över skolorganisationen i främst Rörvik men även i Stockaryd. Bland annat skulle man utreda möjligheten att flytta högstadiet från Rörvik till Hofgårdsskolan i Sävsjö. Barn- och utbildningsförvaltningen har därefter arbetat med att ta fram underlag som resulterat i fyra tänkbara alternativ som presenterats för nämnden. Ärendet har nu under en längre tid noga beretts tillsammans med ett stort antal skrivelser som har inkommit från föräldrar, föreningar och företag.
Vid dagens sammanträde beslutade en enig nämnd att befintlig skolorganisation ska gälla även fortsättningsvis och att högstadiet ska vara kvar på Rörviks skola.

– När vi lagt alla delar i vågskålen är det bästa alternativet. Det är en styrka med ett F-9 perspektiv på Rörviks skola samtidigt som det ur verksamhetssynpunkt är viktigt att behålla F-6 i Stockaryd. Utifrån vad som är bäst för personal, elever och den pedagogiska verksamheten så bedömer vi att den nuvarande skolorganisationen är den rätta, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Fredrik Håkansson.

Den 17 juni beslutar kommunfullmäktige om investeringsbudget 2020, där förslaget är att bygga en ny F-9 skola i Rörvik.


Vid frågor kontakta:
Fredrik Håkansson, barn- och utbildningsnämndens ordförande,
0735-323120, fredrik.hakansson@savsjo.se

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.