Lyssna på sidan Lyssna

Parken Kronan tävlar om titel ”Årets Park”

Publicerad:

Parken Kronan i centrala Sävsjö blir Sävsjö kommuns tävlingsbidrag till Elmia Park Inspira och utmärkelsen ”Årets park”.

Vackra svenska parker och kyrkogårdar, som inspirerar sina besökare och bidrar till en grönare stadsmiljö, är i fokus när utmärkelsen Elmia Park Inspira – Årets park 2019 ska delas ut i höst. Sävsjö kommun har under årens lopp fått stor uppmärksamhet, lokalt och nationellt, för sina satsningar på varumärket ”Sävsjös Trädgård”. Under våren har gata-parkenhetens medarbetare bedrivit ett omfattande renoveringsarbete i parken Kronan i centrala Sävsjö och man har själva valt att anmäla Kronan till tävlingen.

– Juryn kommer bedöma om parken är rofylld, tillgänglig, har artrikedom och utrymme för aktiviteter, design och arkitektur. Alla dessa kriterier tycker vi passar in bra på Kronan, säger parkarbetaren Johanna Mattsson, som är en av dem som varit med och renoverat parken.

På Elmia Parks hemsida står det att alla som vill ges möjlighet att rösta på den park man vill ska vinna, antingen via hemsidan eller under mässan i slutet av september. Röstningen är öppen från augusti till sista mässdagen, då det vinnande bidraget offentliggörs under en prisceremoni. Den vinnande parken fotograferas av en professionell fotograf och detta väntas bidra till en god marknadsföring av parken.

 

Vid frågor kontakta:
Tomas Lundin, chef gata-parkenheten, 0382-152 48
Johanna Mattsson, parkarbetare på gata-parkenheten, 076-806 88 96
Pierre Klasson, kommunikationschef, 0382-151 03

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.