Lyssna på sidan Lyssna

Dubbel invigning – Parken Kronan och Klimatveckan

Publicerad:

Onsdagen den 4 augusti invigs den nyrenoverade Kronanparken i Sävsjö, samt Klimatveckan.

Parken Kronan i Sävsjö, som även är med och tävlar om titeln Årets Park 2019, har fått ett ansiktslyft, men en ny fontän och många nya växter. Flera av växterna här, liksom i hela Sävsjös Trädgård, är hämtade från Grönt Kulturarv och bidrar därför till att bevara den biologiska mångfalden.

På plats vid invigningen finns kommunchef Jan Holmqvist som klockan 13.00 kommer att klippa bandet till den nyrenoverade delen av parken och markera starten av de lokala satsningarna inom Klimatveckan 2019 i Sävsjö.

– Ett grönare Sävsjö är en del av kommunens vision, och det känns roligt och passande att kunna inviga både Klimatveckan och parken samtidigt, säger Jan Holmqvist.

Klockan 14.00 avslöjas vinnaren av Sävsjö kommuns sommartävling. Då berättar även parkarbetare Johanna Mattsson svaret på tävlingens fråga; vad har växterna i parkens sommarplantering gemensamt?

Efter invigningen kan den trädgårdsintresserade följa med på en guidad vandring genom gröna Sävsjö, ledd av Johanna Mattsson. Trädgårdsvandringen avslutas med en enklare fika i Kronanparken.

Allmänheten välkomnas varmt att delta på invigningen. Mer om Klimatveckan och hela veckans progam finns här>>