Lyssna på sidan Lyssna

Ny e-tjänst förenklar utveckling av orter och byar

Publicerad:

PRESSMEDDELANDE: Sävsjö kommun har i dagarna lanserat en ny e-tjänst för orts- och byautveckling, där man som privatperson eller som representant för en förening kan lämna förslag på hur man vill utveckla sin närmiljö.

E-tjänsten innebär att det är möjligt för alla kommuninvånare att lämna förslag för sin kommundel. Förslagen kan handla om fysiska åtgärder av närmiljön eller arrangemang och aktiviteter. Det är möjligt att få ekonomiskt stöd för sitt projekt och hjälp med utveckling av sin by eller ort.

För att ett förslag ska vara aktuellt behöver det uppfylla ett eller flera av de uppsatta kriterierna. Kriterierna berör delar som attraktivitet, mötesplatser, trygghet och trivsam miljö samt stärkt identitet och framtidstro. En viktig aspekt är därtill att förslagen ska komma en bred målgrupp tillgodo.

– Vi hoppas att den nya e-tjänsten på ett enkelt sätt ska möjliggöra för såväl privatpersoner som föreningsrepresentanter att inkomma med förslag som kan utveckla kommunens samhällen. Vi uppmanar alla som har ett förslag att skicka in en ansökan, säger Erik Alm, samordnare för besöksnäring och landsbygd på Sävsjö kommun.

Den 22 november är sista datumet att lämna förslag på projekt som är tänkta att genomföras år 2020. De förslag som då har kommit in sammanställs och efter bearbetning sker ett politiskt beslut kring förslagen.

Läs mer om e-tjänsten på savsjo.se/ob-utveckling

Vid frågor kontakta:
Erik Alm, samordnare besöksnäring och landsbygd
0382-154 15, erik.alm@savsjo.se

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.