Lyssna på sidan Lyssna

Rörvikslärare åker till Lissabon – fokus på psykisk hälsa

Publicerad:

PRESSMEDDELANDE: Under vecka 45 fortsätter Rörviks skola sitt deltagande i det internationella Erasmus-projektet. Fyra lärare reser denna gång till Lissabon, bland annat för att titta på hur man arbetar med psykisk hälsa på en skola där.

Tre resor inom ramen för EU-projektet är inplanerade. För ett par veckor sedan reste fyra lärare till Budapest och två resor till Lissabon återstår under hösten och vintern.

Resorna har flera syften och den här gången kommer Rörvikslärarna Jonas Andersson, Rikard Paris, Stina Hultqvist och Stina Isaksson att jobbaskugga lärare på Carlucci American International School of Lisbon, CAISL. Man kommer att få ta del av de omfattande ”After school Activities” som erbjuds på skolan. För elever i förskolan upp till gymnasiet erbjuds det varje dag aktiviteter att välja mellan, såsom balett, musik, teater, scouter, DJ-lektioner och många olika idrotter.

– En meningsfull fritid tillsammans med en väl utarbetad plan för förebyggande arbete inom psykisk hälsa är något som skolan profilerar sig med. Under slutet av veckan anordnar skolan en internationell konferens för elever från hela världen. Vi kommer att få möjlighet att sitta med på elevernas debatter och föreläsningar om olika elevnära ämnen, berättar grundskolläraren Stina Isaksson.

Den som vill kan följa lärarnas resa på Sävsjö kommuns facebooksida från och med söndag.

Vid frågor kontakta:
Karin Karlsson, rektor Rörvik skola, 0382-216 51, karin.vmoo.karlsson@savsjo.se

Stina Isaksson, grundskollärare Rörvik skola 076-610 47 44, stina.isaksson@savsjo.se

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.