Lyssna på sidan Lyssna

Tomter klara för försäljning på Tällevad i Sävsjö

Publicerad:

PRESSMEDDELANDE: Nu släpper Sävsjö kommun information om tomter på det nya, centrala bostadsområdet Tällevad II i Sävsjö. I samband med detta lanseras också en samlad information om lediga tomter på kommunens webbplats.

Åtta nya tomter finns nu ute till försäljning på det nyexploaterade bostadsområdet Tällevad II, i den nordvästra delen av Sävsjö tätort. Tomterna är mellan 1000 och 1400 kvadratmeter stora och ligger endast cirka 700 meter från centrum men ändå nära både skogs- och aktivitetsområde. Skola och barnomsorg finns inom gång- och cykelavstånd.

– Det känns roligt att äntligen kunna öppna upp försäljningen av tomterna på Tällvad II. Vi tror att det kommer att bli ett bra och attraktivt område att bo i, säger mark- och exploateringsstrateg Åsa Elmersson.

Detaljplanen för Tällevad II vann laga kraft våren 2016. Sedan dess har en ny lokalgata anlagts, tomter bildats och en yta för spontanidrott och mötesplats skapats.

Den som är intresserad av en tomt är välkommen att höra av sig till samhällsbyggnadsenheten. Mer information kring fastighetsbeteckning, pris och yta finns på Sävsjö kommuns webbplats. Under direktlänken savsjo.se/ledigatomter finns lediga tomter i kommunen samlade.

Tomterna säljs sedan i turordning efter aviserat intresse. Att vara med på intresselistan är inte bindande men däremot förlorar man sin plats om man erbjuds en tomt och inte svarar inom en vecka.

Läs mer:
savsjo.se/ledigatomter

Vid frågor kontakta:
Åsa Elmersson, mark- och exploateringsstrateg, 0382-154 12, asa.elmersson@savsjo.se

Karolina Rellme, Planstrateg, 0382-154 13, karolina.rellme@savsjo.se

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.