Lyssna på sidan Lyssna

Rapport från kommunstyrelsen

Publicerad:

Kommunstyrelsen fick ta del av positiva nyheter gällande kommunal kostnadsutjämning. Riksdagens uppdaterade siffror ger ett årligt tillskott på 13 miljoner kronor till Sävsjö kommun.

– Beslutet innebär att Sävsjö kommun från år 2020 erhåller ett årligt tillskott i kommunkassan med 13 miljoner kronor. Den uppdaterade utjämningen ger goda förutsättningarna att klara kommande års välfärdsutmaningar med bibehållen hög kvalitet i skola och omsorg berättar en glad kommunstyrelseordförande, Stefan Gustafsson (KD).

Kommunstyrelsen beslutade att utifrån dessa nya resurser ge kommunchef Jan Holmqvist och ekonomichef Marie Hogmalm i uppdrag att återkomma med förlag till åtgärder.

Kommunstyrelsen hanterade en lång rad medborgarförslag och motioner som om ett par veckor kommer för beslut i fullmäktige. På ärendelistan fanns med beslut om att anta en detaljplan för ett nytt område med tomter vid Slättsjön i Vrigstad. Det beslutades om att förorda en samordning av Välfärdsråd och centrala säkerhetsgruppen i ett gemensamt Hållbarhetsråd.

– Arbetet med integration är högt prioriterat i Sävsjö kommun, säger Stefan Gustafsson.
Kommunstyrelsen beslutade att förlänga arbetet med en nyföretagarcoach som är arabisktalande och att fortsätta samarbetet med IM-hemmet i Vrigstad genom att teckna ett Idéburet offentligt partnerskap (IOP).

Kommunstyrelsens beslut 2019-12-03 Pdf, 97.9 kB, öppnas i nytt fönster.

Vid frågor kontakta:
Stefan Gustafsson, kommunstyrelsens ordförande (KD)

0382-152 02 stefan.gustafsson@savsjo.se

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.