Lyssna på sidan Lyssna

Rapport fån kommunstyrelsen 7 januari

Publicerad:

Under kommunstyrelsens möte den 7 januari beslutades att ett underlag ska tas fram för bildandet av en ny avfallsorganisation. Målet är en bättre avfallssamverkan genom ett samarbete mellan Kalmar, Mörbylånga, Nybro, Torsås, Oskarshamn, Vetlanda, Sävsjö och Uppvidinge kommuner.

– I Sävsjö kommun är avfall och renhållning en prioriterad fråga både på kort och lång sikt. Det har under en följd av år varit stora bekymmer med nedskräpning av återvinningsstationer. Därför har vi bland annat nyligen invigt en helt ny, välfungerande sortergård i Vrigstad och i samarbete med ideella föreningar ordnat öppethållande av ristippar, säger kommunstyrelsens ordförande, Stefan Gustafsson.

Förhoppningen är att kunna ta ett slutgiltigt beslut kring en gemensam avfallsorganisation i juni. Gustafsson fortsätter:
– På längre sikt behöver vi tillsammans med andra kommuner ordna en utökad fastighetsnära insamling av förpackningar och returpapper. Vi behöver gemensamt arbeta för att bättre ta tillvara matavfall och jobba mer för att minska andelen avfall både i kommunala verksamheter och i samhället i övrigt. Vi har fört samtal med andra kommuner om detta och är överens om att bred samverkan är enda väg framåt för att ge våra medborgare kostnadseffektiva tjänster med hög kvalitet!

Under kommunstyrelsens möte togs även beslut i frågor kring servering av vildsvinskött inom äldreomsorgen samt hållbarhet och strategi för besöksnäringen i kommunen. Alla beslut finns att läsa i protokollet.

Beslut i kommunstyrelsen Sävsjö 7 januari (pdf) Pdf, 161.2 kB.

Vid frågor kontakta:
Stefan Gustafsson, kommunstyrelsens ordförande (KD)

0382-152 02 stefan.gustafsson@savsjo.se

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.