Lyssna på sidan Lyssna

Njudung Energis VD Ola Rosander slutar

Publicerad:

Ola Rosander, som varit VD i 14 år inom det som idag heter Njudung Energi, har på egen begäran valt att avsluta sin anställning. Han kommer att lämna bolagen i mitten av juni.

– Det är givetvis tråkigt att Ola Rosander slutar, säger styrelsens ordförande Dan Ljungström. Samtidigt förstår jag, att han efter 14 år vill gå vidare. Under hans år som VD har företaget haft en mycket stark utveckling, inte minst ekonomiskt.

Under Olas ledning har det bland annat skett en utbyggnad av fjärrvärmen med till exempel kraftvärmeverket, satsningar på fiber, vindkraft och mycket annat. Ola har varit en viktig aktör i många samarbeten, inte minst i relationen med Sävsjö kommun, vid bildandet av Njudung Energi. Jag har uppskattat hans entreprenörsdriv och lösningsfokuserade arbete.

Ola Rosander säger att det inte har varit ett lätt beslut men att han kommit till en punkt i livet då det kan vara dags att pröva något annat. Han kommer inte att gå till en ny traditionell anställning, utan kommer att engagera sig i olika bolag, där han även kommer att vara med som delägare. Verksamheten kommer inledningsvis att handla om fastighetsutveckling, fastighetsförvaltning och inom energisektorn.

Ola Rosander poängterar tydligt att han inte slutar på grund av någon enskild händelse, eller att det finns olika meningar om bolagens framtida inriktning. Han tycker sig alltid fått ett bra stöd från både ledningsgrupp och anställda, samt styrelser och kommunledningar i såväl Sävsjö som Vetlanda.

– Det har varit en fantastiskt spännande resa under 14 år och jag har trivts bra med att med stor frihet fått vara med i samhällsutvecklingen och leda verksamheten under en spännande tid av bolagens långa historia, säger Ola Rosander.

Styrelsen kommer nu omgående att påbörja rekrytering av ny VD med stöd av HR-kontoret på Vetlanda kommun och kommunledningarna i Vetlanda och Sävsjö.


Vid frågor, kontakta Njudung Energi
www.njudung.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.