Lyssna på sidan Lyssna

Första beslutet taget för nytt avfallsförbund - Kretslopp Sydost

Publicerad:

PRESSMEDDELANDE: Kalmarsundsregionens renhållares, KSRR:s, förbundsdirektion har beslutat att gå vidare i processen för att, tillsammans med höglandskommunerna Vetlanda, Sävsjö och Uppvidinge, bilda ett nytt kommunalförbund för avfallshantering. KSRR upphör från och med årsskiftet 2020/2021 som förbund och istället blir en del av det gemensamma förbundet Kretslopp Sydost.

Det nya förbundet blir Smålands största avfallsorganisation som ska serva över 185 000 invånare i åtta kommuner med kvalitativ och miljöinriktad avfallshantering.

Jag ser många fördelar med att samverka med andra kommuner om avfallshantering. Vi får en utökad och kostnadseffektiv service till våra kommuninvånare samtidigt som vi kan ta nya steg för ett hållbart samhälle, säger Stefan Gustafsson, kommunstyrelsens ordförande (KD).

Följande medlemskommuner kommer att ingå i Kretslopp Sydost: Sävsjö, Vetlanda, Uppvidinge, Mörbylånga, Nybro, Oskarshamn, Kalmar, och Torsås.

KSRR:s direktionsbeslut är det första av många beslut som ska fattas i respektive medlemskommuns kommunfullmäktige under försommaren 2020. Beslutprocessen är klar i december 2020.

Läs mer på Njudung Energis hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vid frågor kontakta:
Stefan Gustafsson, kommunstyrelsens ordförande (KD)
0382-152 02 stefan.gustafsson@savsjo.se


Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.