Lyssna på sidan Lyssna

Nytt specialistteam för Covid-19 bildat i Sävsjö kommun

Publicerad:

PRESSMEDDELANDE Socialförvaltningen i Sävsjö kommun har under de senaste veckorna utbildat ett specialistteam inom hemtjänsten. Initialt är uppgiften att arbeta för att förebygga smittspridning av Covid-19 men på sikt ska uppdragen bli fler.

Specialistteamet består av ett antal engagerade undersköterskor som arbetar inom hemtjänsten och som frivilligt anmält sig till uppdraget. Syftet med specialistteamet är att bidra till en ökad trygghet för både personalen och för brukarna inom hemtjänsten. Teamet står exempelvis redo att göra utryckningar vid misstänkta fall av smitta hos brukarna och för att stötta den ordinarie personalen.

Specialistteamet har utbildats internt av sina sjuksköterskekollegor där man bland annat fått fördjupade kunskaper om användningen av skyddsutrustning. På sikt ska specialistteamet utvecklas för att kunna arbeta med fler specifika ärenden, exempelvis svårt multisjuka patienter och inom den palliativa vården.

Socialförvaltningen ser ett stort intresse inom verksamheterna när det gäller den här formen av kompetensutveckling.

– Jag är oerhört stolt över våra duktiga medarbetare inom hemtjänsten. Specialistteamen ger vår personal möjlighet till kompetensutveckling och det leder till att de känner sig ännu tryggare och säkrare i sitt arbete, säger Caroline Yderman, funktionschef för vård- och omsorg vid socialförvaltningen i Sävsjö kommun och en av de drivande i arbetet med att inrätta specialistteamen.

Vid frågor kontakta:

Caroline Yderman, funktionschef för vård- och omsorg,
0382-154 72
caroline.yderman@savsjo.se

Kerstin Carlsson, medicinskt ansvarig sjuksköterska,
0382-154 88
kerstin.carlsson@savsjo.se

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.