Lyssna på sidan Lyssna

Fältpedagoger och fritidsledare efterlyser fler vuxna på stan

Publicerad:

PRESSMEDDELANDE: För många unga blir sommarlovet annorlunda i år. Kanske ställs både sommarjobbet och semesterresan in. Nu efterfrågar fältpedagogerna på Sävsjö kommun fler frivilliga som vuxenvandrar i sommar.

– Vi tror att det finns ett behov av extra stöd för ungdomar nu i dessa coronatider. Därför vill vi starta upp projektet med ”Föräldrar på stan” igen. Till det behöver vi frivilliga, säger Marita Johansson, fältpedagog i Sävsjö kommun.

Syftet är att det ska finnas vuxna till hands, som förebilder, stöd och social trygghet bland unga som rör sig ute på stan. Att vuxenvandra innebär att en grupp på tre till fyra vuxna samlas och rör sig i centrala Sävsjö under några timmar en kväll eller natt.

Det finns speciella jackor att tillgå och ett telefonnummer att ringa under sommaren om något skulle verka oroväckande. Där svarar professionell personal med vana att arbeta med ungdomar. Men fältpedagogerna vänder sig i detta upprop inte bara till den som kan tänka sig ingå i den organiserade nattvandringsverksamheten, utan till hela civilsamhället.

– Om du rör dig ute på kvällarna, var gärna uppmärksam på de ungdomar som finns på stan. Våga prata med dem, kolla hur de mår. Skulle du se något du oroas över så ring gärna det centrala telefonnummer som kommer finnas under sommaren.
Den som är intresserad av att hjälpa till kan anmäla sig till någon av Sävsjö kommuns fältpedagoger eller via kommunens växel 0382-152 00.

Vid frågor kontakta:
Marita Johansson, fältpedagog
073-029 01 43
marita.johansson@savsjo.se

Ninni Stenhoff, fältpedagog
073-029 01 45
ninni.stenhoff@savsjo.se

Hanna Leandersson, fritidsledare
0382-153 09
hanna.leandersson@savsjo.se