Lyssna på sidan Lyssna

Linda Björk blir ny socialchef.

Linda Björk utsedd till ny socialchef

Publicerad:

PRESSMEDDELANDE: På kommunstyrelsens sammanträde idag, tisdagen den 2 juni, utsågs Linda Björk från Värnamo formellt till ny socialchef i Sävsjö kommun. Hon tillträder sin tjänst i början av september.

Efter en gedigen och väl förankrad rekryteringsprocess, där tjänstemän, politiker och fackliga representanter har intervjuat flera starka kandidater, rådde stor enighet om att Linda Björk från Värnamo är rätt kandidat för tjänsten som ny socialchef i Sävsjö kommun.

– Jag känner mig hedrad över möjligheten. Detta är ett viktigt uppdrag som jag tar mig an med stor respekt och ödmjukhet. Jag är engagerad som person och jag ska göra mitt yttersta för att leva upp till förväntningarna både bland brukare och medarbetare. Jag tilltalas av Sävsjö kommuns storlek, det är lockande att få jobba med helheten, säger Linda Björk.

Linda Björk har, genom sina tidigare anställningar, visat att hon besitter en bred och lång erfarenhet inom den sociala sektorn och att hon står väl rustad att leda Sävsjö kommuns socialförvaltning vad gäller framtida utvecklings- och förändringsarbete. Hon beskriver sig själv som en tydlig, handlingskraftig och processinriktad ledare som brinner för tillit och delaktighet. Linda kommer närmast från en tjänst som administrativ chef inom omsorgsförvaltningen i Värnamo kommun, där hon bland annat haft ansvar för verksamhet, budget och personal. Hon har tidigare också arbetat som processutvecklare, områdeschef och enhetschef. Karriären började hon i början av 90-talet som undersköterska inom äldreomsorgen.

– Jag är mycket nöjd med att vi lyckats rekrytera Linda Björk till vår kommun och är övertygad om att hon kommer bli en stor tillgång både för socialförvaltningen såväl som för oss i kommunledningen, säger Stefan Gustafsson (KD), kommunstyrelsens ordförande.

– Jag är väldigt glad och nöjd över att Linda Björk har tackat ja till socialchefstjänsten i Sävsjö kommun och ser fram emot ett gott samarbete, säger Kerstin Hvirf (S), ordförande i socialnämnden.

Vid frågor kontakta:
Stefan Gustafsson (KD), kommunstyrelsens ordförande
0382-152 02, stefan.gustafsson@savsjo.se

Kerstin Hvirf (S), Socialnämndens ordförande
070-927 99 67, kerstin.hvirf@savsjo.se

Pierre Klasson, kommunikationschef
0382-151 03, pierre.klasson@savsjo.se

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.