Lyssna på sidan Lyssna

Rapport från kommunstyrelsen 2 juni

Publicerad:

PRESSMEDDELANDE: Beslut om ny chef för socialförvaltningen, sommarlovsaktiviteter, samverkan i avfallsfrågor, tertialrapport och mycket annat stod på agendan när kommunsyrelsen sammanträdde den 2 juni.

Stefan Gustafsson (KD), kommunstyrelsens ordförande, skickar ett vamt tack till avgående socialchefen Miriam Markusson Berg som nu går vidare till en chefstjänst på Region Jönköpings län.

– Miriam har gjort en mycket bra insats som socialchef i vår kommun och vi önskar henne lycka till i sin nya tjänst. Det är samtidigt en stor glädje att kunna utse Linda Björk från Värnamo till ny socialchef . Det har varit en bra rekryteringsprocess, där tjänstemän, politiker och fackliga representanter har intervjuat flera starka kandidater. Rekryteringen landade i ett helt enigt beslut om att Linda Björk från Värnamo är rätt person för tjänsten som ny socialchef i Sävsjö kommun. Jag är mycket nöjd med att vi lyckats rekrytera Linda Björk till vår kommun och är övertygad om att hon kommer bli en stor tillgång både för socialförvaltningen såväl som för oss i kommunledningen, säger Stefan Gustafsson.

Sommarlovsaktiviteter var ett annat av ärendena på kommunstyrelsens agenda. Det beslutades avsätta 450 tusen kronor som ska användas för detta i samarbete med ideella föreningar och till olika aktiviteter ordnade av kommunen i sommar. I övrigt fanns med beslut om samverkan i avfallsfrågor, tertialrapport och lite annat smått och gott.

Alla beslut finns med i bilagan Pdf, 119.4 kB, öppnas i nytt fönster.

Vid frågor kontakta:
Stefan Gustafsson, kommunstyrelsens ordförande
0382-152 02, stefan.gustafsson@savsjo.se

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.