Lyssna på sidan Lyssna

Nytt bokningssystem på Familjebadet

Publicerad:

Det blir en hel del nyheter som möter besökarna när Familjebadet öppnar upp för säsongen på tisdag den 25 augusti. Ett nytt bokningssystem har införts för simkurser och gruppträning och herrarnas dusch har renoverats. Äventyrsbadet är dock fortsatt stängt även i höst.

Imorgon öppnar det nya bokningssystemet för pass och kurser på Familjebadet. Det ska göra det enklare att boka och minska belastningen för personalen.
– Tidigare hade vi alltid telefonkö när bokningen öppnade och det kunde handla mer om att ha tur och vara ihärdig i att ringa för att få en plats. Nu blir det lättare och mer rättvist. Men systemet är nytt och kommer säkert ha en del barnsjukdomar i början. Det hoppas vi att våra besökare har överseende med, säger badföreståndare Marie-Louice Strömqvist.

På kommunens webbplats savsjo.se/familjebadet kan besökaren läsa mer om kurser och gruppträning och klicka sig vidare till bokningssystemet och boka kurser och enstaka pass. Men för att kunna boka fler än ett pass åt gången på gruppträningen core, spinning och tabata behöver besökaren först komma till Familjebadet och köpa ett träningskort. I grupperna för core och spinning har antalet deltagare halverats för att minska risken för smittspridning av covid-19.

Av samma anledning är också äventyrsbadet stängt även i höst stängt. Familjebadet har öppet för motionssim och övrig vattenträning. Det behöver inte bokas, där är det drop-in som gäller och Marie-Louise hoppas att det ska fungera bra.
– Vi vill undvika att det blir trångt, framför allt i omklädningsrum och duschar som vi ser som ”flaskhalsar”. Men vi kan inte stå och slussa in folk utan vädjar till alla att också ta ett eget ansvar. Är alla duscharna upptagna, ta en runda till i bassängen innan du går upp och byter om, föreslår hon.

Under sommaruppehållet har Familjebadet också fått ett ansiktslyft. Herrarnas duschutrymme har renoverats och bubbelpoolen på relaxavdelningen kommer snart att vara nykaklad.
– Vi hoppas att våra besökare ska kunna bada i bubbelpoolen igen om cirka en månad. Det beror på smittläget hur hösten kommer att se ut, avslutar Marie-Louice Strömqvist.

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.