Lyssna på sidan Lyssna

OBOS Sverige flyttar verksamhet till Sävsjö kommun – 85 arbetstillfällen påverkas

Publicerad:

PRESSMEDDELANDE: I ett pressmeddelande idag meddelar bostadsutvecklaren OBOS Sverige att man avvecklar produktionen i Sundsvall. Verksamheten koncentreras istället till fabrikerna i Sävsjö och Vetlanda kommuner.

OBOS Sverige AB:s ledning tillkännagav i ett pressmeddelande idag att coronapandemin slagit hårt mot tillverkningsenheten i Sundsvall. Bolaget tvingas därför avveckla verksamheten. OBOS Sverige äger varumärkena OBOS, Myresjöhus, SmålandsVillan och systerbolaget OBOS Kärnhem och har idag tillverkning i Sävsjö, Vrigstad och Myresjö.

85 medarbetare berörs, samtliga erbjuds möjlighet att arbeta på någon av fabrikerna här.

– Det är med sorg i mitt hjärta som vi tvingats ta beslutet att inleda förhandlingar om att lägga ner fabriken i Sundsvall. Vi är medvetna om att detta påverkar våra medarbetare och deras familjer men också samhället där vi bedriver verksamhet, säger Joakim Henriksson, VD för OBOS Sverige i pressmeddelandet.

Stefan Gustafsson, kommunstyrelsens ordförande i Sävsjö kommun, kommenterar uppgifterna:

– Det är mycket beklagligt att OBOS Sverige och Sundsvalls kommun blir så hårt drabbade av den rådande coronapandemin. Vi känner för alla de personer och deras familjer i Sundsvall som fått detta tuffa besked! Från Sävsjö kommuns sida lovar vi att göra allt vi kan för att underlätta för bolaget och de medarbetare som beslutar sig för att följa med från Sundsvall till vår kommun. De ska få allt nödvändigt stöd i etableringen här vad gäller mark, bostäder, skolor och annan kommunal service.

Läs OBOS Sveriges pressmeddelande Länk till annan webbplats.

Vid frågor kontakta:

Stefan Gustafsson (KD), kommunstyrelsens ordförande
0382-152 02, stefan.gustafsson@savsjo.se

Pierre Klasson, kommunikationschef
0382-151 03, pierre.klasson@savsjo.se

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.