Lyssna på sidan Lyssna

Positiv granskning av Vallsjöskolans coronaberedskap

Publicerad:

PRESSMEDDELANDE: Skolinspektionen skriver i sin granskning av Vallsjöskolan i Sävsjö att de utmaningar som finns kring coronapandemin hanteras ”på ett sådant sätt att myndigheten inte behöver ge några rekommendationer.”

Sedan höstterminen startade har Skolinspektionen genomfört flera förenklade granskningar av skolor i landet. Syftet har varit att se hur skolan planerar att möta de risker som coronapandemin kan innebära och att erbjuda stöd där det behövs.

Onsdagen den 26 augusti gjorde Skolinspektionen en intervju med fyra elever och en intervju med rektorn på Vallsjöskolan, Gunilla Rosenqvist. I måndags kom rapporten tillbaka följt av ett nytt samtal från Skolinspektionen. Beskedet var positivt, de hade inget att anmärka på.

– Det kändes bra, vi hade ett bra samtal, säger Gunilla Rosenqvist.

Att kunna fortsätta undervisningen på distans är något som personalen på Vallsjöskolan började förbereda sig för redan i våras, när gymnasieskolorna stängde.
– Det blev inte så då och det är vi glada för, men vi har förberett oss så gott vi kan.

Gunilla Rosenqvist berättar att de bland annat provat inloggningar och fått lära sig olika program för distansundervisning.
– Vi har förberett så att lärare kan täcka upp för varandra och diskuterat möjligheten till viss undervisning på plats i mindre grupper för de yngre barnen och barn med behov av extra stöd.

Skolan har också gjort flera åtgärder för att minska risken för smittspridning. Klassrummen har möblerats om för att öka avståndet, mattiderna i matsalen har spritts ut och idrotten har skett utomhus. Vårdnadshavare har fått information både muntligt och via lärplattformen Vklass.

Eleverna säger i rapporten att de har fått bra information och stöd om de varit oroliga. En oro som Gunilla upplever har lagt sig.
– Vi har haft låga frånvarotal både bland lärare och elever hela tiden men i våras fanns det nog en viss oro som gjorde att en del barn var hemma. Barnen är tillbaka och jag upplever att det är lugnt både hos personal och bland föräldrar, avslutar hon.

Vid frågor kontakta:

Gunilla Rosenqvist, rektor Vallsjöskolan
0382-152 91

Stefan Claesson, barn- och utbildningschef
0382-152 73

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.