Lyssna på sidan Lyssna

Barn- och utbildningschefen lämnar sin tjänst för att gå i pension

Barn- och utbildningschef Stefan Claesson

Publicerad:

PRESSMEDDELANDE: Sävsjö kommuns barn- och utbildningschef, Stefan Claesson, har idag aviserat att han lämnar sin tjänst från och med den 1 mars 2021.

Stefan Claesson kan summera sex händelserika och givande år på Sävsjö kommun, inte minst när det gäller att utreda och genomdriva nybyggnation och renovering av flera skolor, förskolor och fritidshem i kommunen.

– Jag har stormtrivts i Sävsjö och kommer att sakna arbetet och kollegorna. Jag fyller 65 och tycker att det ska bli skönt att möta våren hemma tillsammans med hustrun, som går i pension samtidigt som jag, säger Stefan Claesson.

Kommundirektör Jan Holmqvist fick beskedet att han lämnar sin tjänst tidigare under dagen och har informerat kommunstyrelsens ledamöter.

– Stefan Claesson har ett starkt utvecklingsfokus och har varit en drivande kraft som tillfört mycket till sin förvaltning och dess verksamheter. Med sin långa erfarenhet har han också varit en viktig tillgång i arbetet i vår kommunledningsgrupp, säger kommundirektör Jan Holmqvist.

Sävsjö kommun kommer i närtid påbörja rekryteringen av en ny barn- och utbildningschef.

Kontakt:

Jan Holmqvist, kommundirektör
0382-152 02, jan.holmqvist@savsjo.se

Stefan Claesson, barn- och utbildningschef
0382-152 73, stefan.claesson@savsjo.se

Pierre Klasson, kommunikationschef
0382-151 03, pierre.klasson@savsjo.se

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.