Lyssna på sidan Lyssna

Rapport från kommunstyrelsen 6 oktober

Publicerad:

PRESSMEDDELANDE: I går, tisdagen den 6 oktober, behandlade kommunstyrelsen delårsrapporten för ekonomi och verksamhet fram till sista augusti. Allt pekar på att Sävsjö kommun kommer göra ett mycket starkt ekonomiskt resultat för år 2020.

Det goda ekonomiska läget ger en stabil bas för att under kommande år bedriva en bra skola, vård och omsorg, fritid och kommunal service.

– Resultatet ger också förutsättningar för att genomföra de stora investeringar som väntar inom äldreomsorgen i Sävsjö och i Rörvik med den nya högstadieskolan, säger Stefan Gustafsson (KD), kommunstyrelsens ordförande.

Ett köp av stadshotellet var en av de offensiva satsningar som kommunstyrelsen beslutade om under tisdagen. Med köpet kan denna fina byggnad vid Stora torget i Sävsjö åter bli en positiv tillgång i ett levande Sävsjö centrum.

– Med köpet blir det också möjligt att flytta kommunens tillväxt- och näringslivsarbete från hyrda lokaler in till eget ägda stadshotellet. Kopplat till näringslivsarbetet kommer det också inrättas kontorshotell och så kallade "Coworking spaces".

Slutligt beslutar fullmäktige om köpet av Sävsjö stadshotell.

I övrigt godkände kommunstyrelsen ett remissvar på Regionen Jönköpings läns trafikförsörjningsprogram. I svaret påpekas vikten av en mycket tydligare strategi för kollektivtrafik i hela länet. En sådan är en strategisk inriktning är en hopkoppling av kommunhuvudorter. För Sävsjö kommun vill vi exempelvis kunna åka regelbunden och bra direkttrafik med buss till Värnamo och Eksjö.

Vid frågor kontakta:

Stefan Gustafsson (KD), kommunstyrelsens ordförande
0382-152 02, stefan.gustafsson@savsjo.se

Bilagor:

Stefan Gustafssons inledande text till delårsrapport 2020 (PDF) Pdf, 80.3 kB.

Kommunstyrelsens beslut från sammanträdet den 6 oktober 2020 (PDF) Pdf, 115.4 kB.