Lyssna på sidan Lyssna

Sävsjö kommun medverkade i TFÖ 2020

Publicerad:

Den gångna veckan har representanter från Sävsjö kommun medverkat i den största totalförsvarsövningen i Sverige på över 30 år, TFÖ 2020.

Sveriges kommuner har en betydelsefull roll i Sveriges uppbyggnad av det nya totalförsvaret. Syftet med övningen var att utveckla kommunens förmåga att hantera en svår kris och att säkerställa att de viktigaste samhällsfunktionerna fungerar under höjd beredskap eller krig. Bland annat testades olika roller och ansvarsområden i ett fiktivt scenario där Sverige utsattes för ett väpnat angrepp.

– Invånarna ska känna sig trygga i att kommunen har de kunskaper och verktyg som krävs för att hålla samhällsviktiga funktioner intakta i en allvarlig kris. Intrycket från dem som medverkade är att Sävsjö kommun har en väl fungerande organisation för ändamålet, säger Pierre Klasson, kommunikationschef på Sävsjö kommun.

Läs mer om TFÖ 2020 på webbplatsen

Läs mer om TFÖ 2020 hos Försvarsmakten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och hos Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vid frågor kontakta:
Pierre Klasson, kommunikationschef
pierre.klasson@savsjo.se 0382-151 03

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.