Lyssna på sidan Lyssna

Polisen och kommunen undertecknade nytt medborgarlöfte

Publicerad:

PRESSMEDDELANDE: Polisen har tillsammans med Sävsjö kommun tagit fram och undertecknat ett nytt medborgarlöfte. Det brottsförebyggande arbetet får ett ökat fokus kommande år.

Medborgarlöften är en del i polisens och Sävsjö kommuns samverkan i det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet. Från början har medborgarlöftet växt fram genom att hämta in synpunkter från kommunens medborgare, polisens medarbetare och medarbetarna i Sävsjö kommun.

Ett utökat brottsförebyggande arbete är det som har tillkommit i det nya medborgarlöftet. Polisen och Sävsjö kommun är överens om att fortsätta samverkan för att öka upptäckten av narkotikabruk, främst hos unga i åldern 21 år och yngre. Syftet är att minska bruket av narkotika. Polisen kommer att arbeta för att identifiera de ungdomar som brukar narkotika och även genomföra olika polisinsatser. Polisen och Sävsjö kommun kommer under året utöka samverkan för att bli ännu mer effektiva i arbetet mot droger.

– Det har under en ganska lång tid varit en positiv utveckling i kommunen när det gäller trygghet och andelen brott sjunker inom de flesta områden. Jag tycker det är bra att vi nu är överens om att i det nya medborgarlöftet fortsätta satsningen mot droger bland unga, att vi får en tillgänglig polis och dessutom kan stärka det brottsförebyggande arbetet ännu mer, säger kommunstyrelsens ordförande Stefan Gustafsson (KD).

En annan viktig del i medborgarlöftet handlar om den polisiära tillgängligheten och servicen. Sedan tidigare finns polisen på plats i vårt poliskontor i Sävsjö varje tisdag mellan klockan 10.00 - 14.00. Det kontaktskapande arbetet kommer också ske genom att polisen är närvarande vid olika kontaktskapande tillfällen i Sävsjö.

Vid frågor kontakta:
Stefan Gustafsson (KD), kommunstyrelsens ordförande
0382-152 02 stefan.gustafsson@savsjo.se

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.