Lyssna på sidan Lyssna

Unga gör film till framtiden om corona

Publicerad:

När deras planerade feriearbete ställdes in på grund av corona fick de i stället uppdraget av kommunen att göra en film som skildrade pandemin sett ur deras ögon. Nu har Alma Karlsson, Emma Mewén och Hannah Mewén haft filmpremiär på fritidsgården i Sävsjö och deras film finns att se på Sävsjö kommuns youtubekanal.

”Till er i framtiden: välkomna till år 2020.” Så börjar filmen som beskriver coronapandemin från marknaden i Kina till studier på distans. Alma, Emma och Hannah har själva gjort allt från att ha skrivit manus, filmat och redigerat till att baka kakor till premiären. En premiär som var noga genomförd med handsprit, flera visningstillfällen och säkert avstånd.

Hanna Leandersson, samordnare på kultur- och fritidsförvaltningen, har varit deras handledare under projektet. Tjejerna berättar både om de fritidsaktiviteter som ordnas för unga i sommar och visar prylbanken där det går att låna saker att sysselsätta sig med. Men även om fritidsgården i Sävsjö har varit utgångspunkten innehåller filmen även scener från bland annat en hästhage och från Konsum.

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.