Lyssna på sidan Lyssna

Sävsjö har flest unga i föreningslivet

Publicerad:

Sävsjö kommun är bäst i Sverige på att få med våra unga i föreningslivet. Det visar svaren från undersökningen ”Ung Livsstil”, där åttondeklassarna besvarat en enkät. Kommunens idrottsföreningar kommer på en andra plats, endast slagna av Lidingö kommun.

Men totalt hamnar vi alltså högre än andra kommuner när det gäller medlemskap, tack vare frikyrkornas lokala engagemang.

Andreas Hugosson, utvecklingsledare på serviceförvaltningen:

– Fantastiskt att vi är bäst i Sverige! Vi ser ett stort engagemang bland unga i frikyrkorna. Det finns dessutom ett starkt föreningsliv i övrigt. Idrottsföreningarna i Sävsjö kommun lockar till sig många unga.

Vi väntar med spänning på fler siffror, både när det gäller andra frågeställningar, men också när det gäller svaren från femteklassarna och gymnasietvåorna.

Andreas Hugosson fortsätter:

– Forskaren Ulf Blomdahl presenterar resultaten i sin helhet i Sävsjö Kommunalhus, onsdagen den 27 februari, klockan 14.00. Du som vill anmäla dig redan nu kan maila till mig.
andreas.hugosson@savsjo.se.

Ung livsstil

Ung livsstil är ett forsknings- och utvärderingsprojekt som studerar ungas levnadsvanor och livsvillkor inom en rad områden inom fritid och kultur. Ung livsstil är ett samarbete mellan ett femtontal kommuner i Sverige och institutionen för socialt arbete vid Stockholms Universitet.

Forskningsprojektet startade 1984 vid sociologiska institutionen i Stockholm för att undersöka ungdomars fritidsvanor. Sedan år 2000 genomförs studier inom Ung livsstil också i grund- och gymnasiesärskolan.

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.