Lyssna på sidan Lyssna

Chef i Sävsjö kommun kan bli "Årets ledare" i Sverige

Publicerad:

Jomana Darwish, tillförordnad funktionschef på socialförvaltningen i Sävsjö kommun, är nominerad till Årets ledare i Sverige. Vinnaren utses på Framtidsgalan på Bryggarsalen i Stockholm 16 november.

Nomineringstiden har gått ut och nu är man på Framtidsverket inne i en process att välja vinnare. Åtta personer är utvalda finalister. På grund av rådande pandemi kommer finalisterna att intervjuas via Skype. Jomana Darwish, tillförordnad funktionschef på socialförvaltningen i Sävsjö kommun, kommer att intervjuas på torsdag.
– Det är överrumplande och hedrande att vara en del av detta sammanhang. Hur det än går så är jag väldigt tacksam över nomineringen, säger Jomana.

I juryn sitter Eva Palmheden Kalms, biträdande avdelningschef på personalstrategiska avdelningen, Stockholms stad, Pouneh Sahlin, HR-strateg på Stockholms stad och Maria Högberg VD på Framtidsverket och grundare av Framtidsgalan.

På Framtidsverkets hemsida kan man läsa: "Årets ledare är en person som med sitt engagemang motiverar sina medarbetare att arbeta mot samma mål. Årets ledare är handlingskraftig, modig, målmedveten och en förebild i sin organisation. Årets ledare har bidragit till att lösa problem och möta utmaningar på ett innovativt och inspirerande sätt samt varit uthållig och stabil i sitt ledarskap."

Framtidsverket har under sex års tid lyft personer inom offentlig sektor som på olika sätt gör skillnad för andra. Bland de tidigare vinnarna på Framtidsgalan finns allt från lärare, akutsjuksköterskor till forskare och räddningstjänst.


Tidigare uppmärksammad