Lyssna på sidan Lyssna

AME Service

Du som är 65 år eller äldre har möjlighet att använda tjänsten AME Service. Stödet gäller även om du är yngre och har en funktionsvariation som du har sjukersättning för.

AME Service är en del av vår arbetsmarknadsenhet Jobbhuset och består av en handledarledd arbetsgrupp som utför sysslor såsom gräsklippning, trädgårdsarbete och snöskottning. Tjänsten gäller endast på din folkbokföringsadress och kan därmed inte användas för fritidshus eller liknande.

Syftet med AME Service är att göra det möjligt för personer att bo kvar i hemmet längre.

Tjänsten erbjuds till en subventionerad kostnad som faktureras i efterhand. Observera att du inte har möjlighet att söka ROT/RUT-avdrag på tjänster utförda via AME Service.

Mindre sysslor utförs i mån av tid och utan kostnad. Till exempel att byta lampor, hänga tavlor och sätta upp gardinstänger. Vi vill förebygga fallolyckor och eventuella skador som är kopplade till sysslor i hemmet.

‌Prislista 2021

Tjänst

Pris

Gräsklippning upp till 800 kvadratmeter

202 kronor

Trimning, vår och höst (högst 2 tillfällen)

114 kronor/tillfälle

Trädgårdsarbete såsom trädklippning och räfsning

202 kronor/timme

Köra bort skräp

145 kronor/släpkärra

Snöskottning från ytterdörr till soptunna och brevlåda

123 kronor/tillfälle

Välkommen att ringa oss!

Kontakt

Arbetsmarknadsenheten, Jobbhuset och Steget

Djurgårdsgatan 8
576 31 Sävsjö

Den här webbplatsen använder kakor för att ge användaren extra funktioner. Men om du själv vill bestämma vilka kakor som ska användas trycker du på inställningar.