Natur- och miljöförskolan

Natur- och miljöförskolan

Natur- och miljöförskolan ligger på Ljungaområdet med en stor härlig gård och har närhet till Sanatorieskogen.

Förskolans avdelningar heter Kotten, Vitsippan, Skogsmusen och Tranbäret.

Vi tror att barn som får positiva upplevelser tidigt i livet av miljöarbete, med större lust tar sig an de stora framtidsfrågorna med större självkänsla och optimism. Därför har natur- och miljöarbetet en framträdande roll i det pedagogiska arbetet. En stor del av den pedagogiska verksamheten är förlagd utomhus i alla väder.

Förskolan har sedan 2010 arbetat med Grön Flagg, ett verktyg från stiftelsen Håll Sverige Rent. Grön Flagg är ett projekt för miljöcertifiering av förskola och skola. Den gröna flaggan är det synliga beviset på att man i den dagliga verksamheten prioriterar ett handlingsinriktat miljöarbete. Varje år arbetar vi med ett utvalt tema som kan vara konsumtion, vattenresurser, kretslopp, klimat och energi, närmiljö och hälsa eller livsstil. 

På förskolan finns ett gemensamt växthus och odlingslådor. Vi odlar grönsaker och blommor tillsammans med barnen. Vi komposterar och sopsorterar till viss del. För ytterliga utveckla barnens empati, ansvar och se samband och upptäcka nya sätt att förstå sin omvärld så finns det hönor under den varma perioden. Alla avdelningar hjälps åt att sköta dem. Vi källsorterar och går regelbundet till återvinningsstationen.

På förskolan bedrivs grupperna Miniknopp (ålder 2 år), Skogsknopp (ålder 3 år), Skogsknytte (ålder 4 år) och Skogsmulle (ålder 5 år) genom frilufsfrämjandets ”Skogsmulle i förskolan”. Tio gånger under våren och hösten träffas barnen en förmiddag i veckan i åldersindelade tvärgrupper.

Välkomna till oss på natur- och miljöförskolan! 

Kontakt

Natur- och miljöförskolan
Ljungagatan 20
576 35 SävsjöFölj oss i sociala medier

Du kan komma i kontakt med och påverka Sävsjö kommun på många olika sätt. Ett sätt är genom sociala medier.

Savsjo.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.