Lyssna på sidan Lyssna

Barn som anhörig

När någon vuxen i familjen har ett missbruk eller beroende behöver barnen särskilt uppmärksammas. Det innebär att vi på missbruksenheten tillsammans med dig som vuxen även pratar om barnens situation.

I samarbete med barn- och ungdomsgruppen kan vi erbjuda olika stödinsatser till hela familjen. Läs gärna mer om Sävsjö kommuns anhörigstödöppnas i nytt fönster

  • Nationellt kompentenscentrum anhöriga, Nka, samarbetar nära med Socialstyrelsen och arbetar med att ge stöd till barn och unga i familjer där föräldrar eller annan vuxen i barntes direkta närhet har missbrukproblem, psykisk funktionsnedsättning, en allvarlig fysisk sjukdom/skada eller som oväntat avlider. Besök gärna deras hemsida anhöriga.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för att läsa mer.
  • Organistationen maskrosbarnen erbjuder stöd till ungdomar som är anhöriga till förälder som har missbruksproblem, mår psykiskt dåligt eller utsätter anhöriga för våld. Besök gärna deras hemsida maskrosbarn.orglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för att läsa mer.
  • Drugsmart är en undomssajt som kan ge stöd till barn som är anhöriga till vuxna som dricker eller ta andra droger. Besök gärna deras hemsida drugsmart.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för att läsa mer.
  • Kuling är en mötesplats för dig som har en förälder med psykisk sjukdom. Besök gärna deras hemsida kuling.nulänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för att läsa mer.
  • Stödlinjen är en nationell stödinsats för personer som spelar om pengar, samt stöd deras anhöriga. Besök gärna deras hemsida stödlinjen.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för att läsa mer.

Följ oss i sociala medier

Du kan komma i kontakt med och påverka Sävsjö kommun på många olika sätt. Ett sätt är genom sociala medier.

Savsjo.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.