Ringgården

Ringgården

Ringgården ligger i ett lugnt bostadsområde i Sävsjö centralort och är ett särskilt boende som drivs i kommunal regi.

Om boendet

Ringgården är ett vårdboende med 25 lägenheter alla i markplan. Lägenheterna varierar i storlek mellan 30-38,5 m2 bestående av 1-rumslägeheter med köksdel alt kokvrå, toalett , dusch och trygghetslarm. Det finns gemensamhetsutrymmen såsom dagrum, aktiveringslokal, matsal samt kök. I lägenheten ingår höj- och sänkbar säng och madrass. Det finns också en skyddad uteplats. Personal finns tillgänglig dygnet runt.

Aktiviteter

Vi har aktiveringsledare som ordnar aktiviteter tisdag, onsdag och torsdag. Det kan vara aktiviteter som bingo, tipspromenader, bakning, promenader, gymnastik, hantverk, underhållning och utflykter m m. Det är även gudstjänst en gång i veckan som de olika kyrkorna i Sävsjö anordnar. Personalen hjälper även till, om det behövs, att genomföra ev träningsprogram från arbetsterapeut, sjukgymnast och/eller sjuksköterska. Frisör och fotvård kommer regelbundet till boendet.

Kost och måltider

Alla måltider ingår i måltidsabonnemanget inklusive mellanmål och nattmål som erbjuds till alla som önskar det. Måltiderna serveras i den gemensamma matsalen. Anhöriga kan också beställa mat här och äta tillsammans med boende. Hit har också pensionärer i ordinärt boende möjlighet att komma och äta.

Hälso- och sjukvård

Hälso- och sjukvårdsorganisationen inom kommunen ansvarar för insatser av sjuksköterskor, arbetsterapeut och sjukgymnast.

Läkare, tandläkare, tandhygienist, fotspecialist kontaktas vid behov.

På Ringgården arbetar ungefär 35 personer och består av både dag- och nattpersonal. Det är undersköterskor, vårdbiträden, sjuksköterskor, enhetschef och aktiveringspersonal.

Kontakt

Ringgården
Sporregatan 7
576 32 Sävsjö
0382-155 26

Enhetschef Ringgården
Monica Karlsson
0382-155 20Följ oss i sociala medier

Du kan komma i kontakt med och påverka Sävsjö kommun på många olika sätt. Ett sätt är genom sociala medier.

Savsjo.se använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.